Dwa projekty z konkursu Miniatura 6 będą realizować naukowcy z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności. Prof. Małgorzata Kapelko-Żeberska będzie pracować nad nowym sposobem otrzymywania skrobi opornej, a dr Robert Gajda nad opracowaniem pierwszego w Polsce kwestionariusza pozwalającego ocenić ryzyko żywieniowe seniorów mieszkających w społeczności lokalnej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miniatura-6-dla-upwr--skrobia-oporna-i-zywienie-seniorow-3900.html
1951–1954Dziekanprof. dr inż. Stanisław BacProdziekaniz-ca prof. dr inż. Roman Hlibowickidoc. dr hab. inż. Adam Schmuck
1954–1958Dziekandoc. dr inż. Roman HlibowickiProdziekanidoc. dr inż. Zbigniew Dziewońskiz-ca prof. dr inż. Czesław Wajdzikdoc. dr Rudolf Hohenberg
1958–1961Dziekanprof. dr inż. Jan WierzbickiProdziekanidoc. dr Rudolf Hohenberg
1961–1965Dziekanprof. dr inż. Roman HlibowickiProdziekaniprof. dr hab. inż. Eugeniusz Ralskiz-ca prof. dr hab. inż. Czesław (...)
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/historia--misja-i-strategia/dziekani-i-prodziekani-wydzialu
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.