Studia II stopnia z biotechnologii uzyskały certyfikat „Studia z Przyszłością” oraz „Laur Innowacji” dla najbardziej nowoczesnych kierunków studiów, innowacyjnych rozwiązań w zakresie bazy materialnej i technologii wspierających proces dydaktyczny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/biotechnologia_studia_z_przyszloscia-593.html
Projekt dofinansowany ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Dolnośląskiego 2014-2020 w ramach osi 10 Edukacja;Działanie 10.4 Dostosowanie systemów kształcenia i szkolenia zawodowego do potrzeb rynku pracy
Tytuł projektu: „Czas na zawodowców”.Okres realizacji projektu: 2018.04.01 – 2019.08.31
Cel projektu: zwiększenie szans na zatrudnienie uczniów kształcenia zawodowego poprzez poprawę efektywności kształcenia, podniesienie kluczowych kompetencji, postaw i umiejętności (...)
https://centrumzasobow.upwr.edu.pl/o-centrum/projekty/zakonczone/czas-na-zawodowcow
Zadajesz sobie pytania o przyszłość po studiach? Zastanawiasz się nad wyborem tematu pracy? A może po prostu chcesz studiować ciekawiej oraz umieć więcej i lepiej? Zaloguj się dzisiaj na spotkanie z tutorami i znajdź swojego mistrza. Początek godzina 12.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/znajdz-swojego-mistrza-4297.html
Vaikunthavasan Thiruchenthooran, doktorant Szkoły Doktorskiej UPWr w ramach pracy doktorskiej zajmuje się badaniami nad możliwościami wykorzystania dobrze znanych i powszechnie stosowanych leków z grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych (NLPZ) do walki z rakiem. Zastosowanie dostępnych na rynku leków do nowych celów terapeutycznych określane jest mianem repozycjonowania leków (z ang. drug repurposing) i cieszy się obecnie ogromnym zainteresowaniem ze strony przemysłu farmaceutycznego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorant-upwr-bada-uzytecznosc-nowych-formulacji-nlpz-do-walki-z-rakiem-4374.html
O wyjeździe do Hiszpanii w ramach programu Erasmus+, w czasie którego nie obyło się bez problemów, ale i tak było warto – pisze Anna Śmierzchała z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/erasmus_w_hiszpanii-487.html
Interdyscyplinarne zespoły, współpraca z zagranicznymi ośrodkami, pozyskiwanie przez doktorantów środków na własne badania dotyczące między innymi żywności funkcjonalnej – Szkoła Doktorska na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu w dyscyplinie technologia żywności i żywienia daje nie tylko szansę własnego rozwoju, ale szuka też odpowiedzi na pytania ważne dla współczesnego świata.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miedzynarodowa-szkola-doktorska-upwr--technologia-zywnosci-i-zywienia-3577.html
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.