Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Magnificencje, Ekscelencje,Wielce Szanowne Panie, Dostojni Panowie,Panowie Celebryci naszego święta uczelni – zwracam się do Pana dr. Wojciecha Mysleckiego i Pana prof. Tomasza Janowskiego,Drodzy Przyjaciele, Święto Nauki środowiska akademickiego Wrocławia ma szczególną wartość zarówno w aspekcie tradycji, jak i w kontekście zacieśniania współpracy pomiędzy naszymi uczelniami. Dzisiaj jest to święto Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu i jednocześnie okazja uhonorowania wybitnych postaci (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przemowienie-rektora-tadeusza-trziszki-swieto-uczelni-2019
Twórcy: Anna Rodziewicz, Wojciech Łaba, Justyna Sobolczyk Data zgłoszenia: 13-06-2011 Nr zgłoszenia: P.395240 Data wydania decyzji: 14-10-2013 Nr patentu: 216731 Przedmiotem wynalazku jest sposób bioutylizacji pierza drobiowego, zwłaszcza kurzego, polegający na tym, że pierze o wilgotności 20-30% miesza się z dodatkami roślinnymi i pyłem węgla brunatnego o podobnej wilgotności jak pierze, w proporcji 0,8-1,2:1. Całość okresowo miesza się i napowietrza. Szczepionkę bakteryjną stosuje się w (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/sposob-bioutylizacji-pierza-drobiowego--zwlaszcza-kurzego
Numer oferty:  03/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania gotowych klusek ziemniaczanych na bazie ziemniaków odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy, nadających się do przechowywania chłodniczego po zapakowaniu w folii termozgrzewalnej  Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe dotyczą klusek otrzymywanych na bazie ziemniaków odmian o tradycyjnym, żółtym, kremowym lub białym (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-kluski-ziemniaczane
Numer oferty:  01/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, odpowiadającym użytemu surowcowi, nadającym się do wykorzystania w produkcji żywności lub potraw Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe w tym zakresie dotyczą suszy ziemniaczanych z ziemniaków ugotowanych oraz suszy z ziemniaka surowego, których barwa stabilizowana jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowy-susz-ziemniaczany

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa/gospodarka-wodna-20.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/niemiecka-federalna-fundacja-srodowisko-dbu/wzorcowa-koncepcja-ochrony-i-zarzadzania-krajobrazem-kulturowym-na-przykladzie-wawozu-pelcznicy-pod-ksiazem/-wzorcowa-koncepcja-o-1.html
w sprawie powołania Zespołu ds. opracowania modelu współpracy z podmiotem zewnętrznym w zakresie wspólnego projektu inwestycyjnego na nieruchomości gruntowej stanowiącej własność Uniwersytetu Przyrodniczego, zlokalizowanej we Wrocławiu pomiędzy ulicami Karola Olszewskiego a Fryderyka Pautscha (Biskupin)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2022-rok/zarzadzenie-nr-832022-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-1-kwietnia-2022-roku-86.html
w sprawie powołania komisji przetargowej w celu wyłonienia najemcy części ogrodzenia na terenie ośrodka wypoczynkowego WODNIK w Dąbkach przy ul. Dąbkowickiej 6 celem umieszczenia tablic/banerów/szyldów reklamowych
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-662022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-1-czerwca-2022-roku-66.html
w sprawie powołania komisji przetargowej w celu wyłonienia najemcy placu parkingowego na terenie ośrodka wypoczynkowego WODNIK w Dąbkach przy ul. Dąbkowickiej 6
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-682022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-1-czerwca-2022-roku-67.html
w sprawie powołania komisji przetargowej w celu wyłonienia najemcy powierzchni obejmującej 129 m2 w budynku F-8 przy ul. Chełmońskiego 37a celem prowadzenia działalności gastronomicznej
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-692022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-1-czerwca-2022-roku-69.html

Rezultaty: 1021 - 1030 z 149 podstron

  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 149