Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Domowe przetwory od kilku lat wróciły do łask. To nie tylko modny trend, ale też dobry sposób na wzbogacenie zimą codziennej diety w cenne składniki odżywcze i witaminy. Jak je przygotować radzi profesor Anna Sokół-Łętowska z Katedry Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-radza--dlaczego-warto-robic-przetwory-4120.html
Dzięki dofinansowaniu z konkursu KSOW, naukowcy z UPWr, hodowcy bydła mięsnego, przedsiębiorca i przedstawiciel DODR przyglądali się najlepiej prowadzonym hodowlom bydła we Francji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/projekt_wolowina_z_zielonej_doliny_i_francuskie_doswiadczenia-42.html
Prof. Bożena Obmińska-Mrukowicz i prof. Krzysztof Pulikowski zostali wybrani na kolejną kadencję do Polskiej Komisji Akredytacyjnej. – To wyróżnienie, ale i ciężka praca – mówią.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przedstawiciele_upwr_w_polskiej_komisji_akredytacyjnej-842.html
Gospodarka wodami opadowymi, odnawialne źródła energii, jak zbudować własny kompostownik na działce, ale też co kryje się pod hasłem „ubóstwo energetyczne” czy „adaptacja do zmian klimatu” – to tematy, jakie będą poruszane podczas dzisiejszego dnia Tygodnia Przyrodników.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tydzien-przyrodnikow-wtorek-3541.html
O zamiłowaniu do dydaktyki i swojej pasji, potrzebie wzajemnego szacunku, zaangażowania i dobrego humoru, a także o robieniu frytek, chipsów i… spirytusu, opowiada prof. Artur Gryszkin z Zakładu Technologii Węglowodanów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-artur-gryszkin--niewiedza-nie-jest-bledem-jestesmy-na-uczelni-po-to--by-sie-uczyc-3823.html
Dr Grzegorz Bury i dr Magda Mielczarek zostali stypendystami Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego i znaleźli się w gronie 200 najlepszych młodych polskich naukowców.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przyznano-stypendia-ministra-nauki-mamy-dwa-3363.html
Vitalii Lynets, absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego w Kijowie, o tym, jak przez dwa lata rekrutował studentów na Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kierunki_rekrutacji_ukraina_bialorus_kazachstan-533.html
Kolejne granty z programu Miniatura 4 zdobyły dr Joanna Bajzert i dr Agnieszka Żak z Katedry Immunologii, Patofizjologii i Prewencji Weterynaryjnej oraz dr Dominika Kulig i dr Żaneta Król-Kilińska z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/granty-z-ncn-na-badania-wstepne-3425.html
W ramach studiów związanych z rolnictwem, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu oferuje zarówno innowacyjne kierunki, takie jak agroinżynieria, jak i tradycyjne kierunki w nowoczesnej odsłonie, takie jak rolnictwo i ogrodnictwo.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nie-trac-gruntu-pod-nogami-3857.html
Jedna z najlepszych studentek na uczelni – najpierw biotechnologii stosowanej roślin, teraz rolnictwa na Wydziale Przyrodniczo-Technologicznym. W Samorządzie Studenckim UPWr odpowiada za jakość kształcenia i rozwój ankietyzacji. Bierze garściami wszystko, co dają jej studia, ale chce też być przydatna dla uczelni, z którą wiąże swoją przyszłość.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/justyna-zaluska-studiowanie-lubie-to-3482.html

Rezultaty: 1301 - 1310 z 145 podstron

  • 1
  • 130
  • 131
  • 132
  • 145