Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Na wielkanocnych stołach w większości polskich domów zagoszczą wędliny. Najpopularniejszymi przysmakami są oczywiście biała kiełbasa i szynka, choć nie wszyscy wiedzą, dlaczego biała kiełbasa jest biała i ile jest szynki w szynce.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--dlaczego-biala-kielbasa-jest-biala-ile-jest-szynki-w-szynce-3504.html
dr Kamil Abtstarszy asystentpokój 309; tel. 71 320 5227e-mail: kamil.abt@upwr.edu.plKonsultacje:poniedziałek, godz. 9:00-10.30 (zdalnie, po uprzednim kontakcie mailowym) piątek, godz. 9:00-10:30 (stacjonarnie) mgr Paweł Buksakasystentpokój 207; tel. 71 320 5281e-mail: pawel.buksak@upwr.edu.plKonsultacje:poniedziałek, godz. 8:30-10:00 (stacjonarnie)wtorek, godz. 9:00-10:30 (zdalnie, po uprzednim kontakcie mailowym)urlop: 10.07-12.07 mgr Anna Cegłowska-McCannstarszy asystentpokój 305; tel. 71 (...)
https://sjo.upwr.edu.pl/studium/konsultacje/zespol-jezyka-angielskiego
Ustępujący rektor, Roman Kołacz przekazał insygnia rektorskie Tadeuszowi Trziszce. Ponad 10 tys. studentów, w tym blisko 3 tys. pierwszoroczniaków i cała uczelnia – rozpoczęliśmy kolejny rok akademicki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/inauguracja-roku-akademickiego-2016-2017-3479.html
Za nami pierwsza dwudniowa edycja Święta sera i wina. Były tłumy przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie, zwiedzanie nowo otwartej serowarni i warsztaty dla dzieci. Na Pawłowicach gościł też finalista MasterChef, Mateusz Krojenka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy-wroclawian-na-swiecie-sera-i-wina-4133.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, którego przedmiotem jest dostawa odczynników oraz akcesoriów do laboratorium w ramach Projektu „Inkubator Innowacyjności 2.0”realizowanego w ramach projektu pozakonkursowego pn. „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach” w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2020-rok/zarzadzenie-nr-172020-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-20-stycznia-2020-roku-18.html
Prof. Anna Sokół-Łętowska z Katedry Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych zaprasza na roczne studia podyplomowe dotyczące uprawy ziół, fitoterapii i stosowania nutracetyków.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr_studia_nie_tylko_dla_zielarzy-326.html
Dyskusje, warsztaty, szkolenia – podczas Forum Uczelni Przyrodniczych na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu studenci debatowali m.in. o tym, co łączy cele zrównoważonego rozwoju ze szkolnictwem wyższym. My zapytaliśmy ich, dlaczego wybrali właśnie te uczelnie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/uczelnie-przyrodnicze-strzal-w-dziesiatke-4022.html
Po dwóch latach niewielkiej aktywności, Chór Uniwersytetu Przyrodniczego z impetem odnawia działalność. Od początku roku wziął udział w mnóstwie małych i dużych koncertów, zarówno w Polsce, jak i za granicą.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/chor-upwr-wraca-do-swietnosci-po-pandemicznej-przerwie-3810.html
O tym jak można ulepszyć dziekanat, jak wyglądała praca w nim kiedyś, jak być może będzie wyglądała w przyszłości i o kilku zabawnych anegdotach opowiadają pracownicy dziekanatu Wydziału Przyrodniczo-Technologicznego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jaki-bedzie-dziekanat-w-przyszlosci-3811.html
 Prof. Dr. Cezary Kabała Wroclaw University of Environmental and Life Sciences (WUELS)Institute of Soil Science, Plant Nutrition and Environmental Protectioncezary.kabala(at)upwr.edu.plOffice:50-375 Wrocław, ul.Grunwaldzka 53, Building C-1, room 112+48 71 3201943 https://orcid.org/0000-0001-9796-3716 Research interests  soil origin and transformation in relation to soil forming factors in various latitude and altitude zones, development of soil classification, including (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/kabala

Rezultaty: 1411 - 1420 z 149 podstron

  • 1
  • 141
  • 142
  • 143
  • 149