Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Ponad milion z programu Preludium BIS 2 NCN dostało dwoje naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. To prof. Agnieszka Noszczyk-Nowak oraz prof. Andrzej Białowiec, liderzy dwóch Wiodących Zespołów Badawczych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/preludium-bis-2-dwa-granty-dla-upwr-3570.html
Promotorka Szkoły Doktorskiej UPWr prof. Agnieszka Partyka mówi o różnorodności wyzwań, z jakimi stykają się promotorzy, a także o tym, że współpraca odgrywa kluczową rolę w kierowaniu, inspirowaniu i wspieraniu doktorantów w drodze do osiągnięcia celów naukowych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dobry-promotor-wszechstronny-i-elastyczny-4346.html
Dr Agnieszka Krawczyk-Łebek z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy na XVI Międzynarodowej Wystawie Wynalazków „IWIS 2022” zdobyła Złoty Medal, a otrzymane przez nią w procesie biotransformacji nowe glikozydy flawonoidowe o potencjalnym działaniu przeciwdrobnoustrojowym tytuł Najlepszego Polskiego Wynalazku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-najlepszy-polski-wynalazek-3918.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/wspolpraca-miedzynarodowa/dwustronna-wspolpraca-naukowa/aktualnie-uczelnia-zwiazana-j-1.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/innowacyjna-diagnostyka-i-terapia-weterynaryjna-inno-wet/projekty/opracowanie-prototypow-wyrobow-medycznych-na-bazie-surowcow-otrzymanych-z-porozogennych-komorek-macierzystych-15.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/projekty/badania-nad-skladem-i-stabilnoscia-zwiazkow-przeciwutleniajacych-i-aromatycznych-w-nalewkach-owocowych-23.html
Miło nam zakomunikować, że w Radzie Doskonałości Naukowej dyscyplinę geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna będzie reprezentować prof. dr hab. Paweł Swianiewicz z Instytutu Gospodarki Przestrzennej.
https://wgpiak.upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-pawel-swianiewicz-w-radzie-doskonalosci-naukowej-331.html
Kiszonki podbijają serca i podniebienia smakoszy na całym świecie. Nowe oblicza kiszenia i fermentacji będzie można odkryć 6 października na Pawłowicach. UPWr jest partnerem merytorycznym festiwalu Szatkownica.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/szatkownica-festiwal-produktow-fermentowanych-3342.html

https://upwr.edu.pl/wydarzenia/iv-wroclawskie-konwersatorium-inteligentna-energetyka-89.html

https://wbihz.upwr.edu.pl/kalendarium/konferencja-jak-innowacyjne-rozwiazania-wplywaja-na-zmniejszenie-ryzyka-w-produkcji-rolniczej-41.html

Rezultaty: 161 - 170 z 74 podstron

  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 74