Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/uczelnia/o-uczelni/eu-green/entrepreneur-journey/innovation-days-3.html
Utworzenie Centrum Dydaktycznego UPWr w Radomierzu – to jeden z efektów transgranicznego porozumienia podpisanego przez naszą uczelnię ze stowarzyszeniem Christlich-Soziales Bildungswerk Sachsen e.V. (CSB).
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr_i_stowarzyszenie_z_saksonii_dla_zywnosci-141.html
Domki dla samotnych pszczół i budki dla trzmieli, rzadkie gatunki, łąki kwietne i trójwymiarowa mapa obszarów badawczych – a wszystko na terenie kopalni Górażdże. Studenci i absolwenci UPWr wygraliQuarry Life Award.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zwyciezcy_quarry_life_award-677.html
Projekty aktualnie realizowane w Instytucie Inżynierii Środowiska Temat: SUNIMO – Zrównoważone nawożenia azotem dla upraw rolnych w oparciu o otwarte doświadczenia laboratoryjne i polowe ze zintegrowanym modelowaniem hydrologicznym w czasie zbliżonym do rzeczywistegoKierownik: dr inż. Wiesław FiałkiewiczProgram: OPUS 24Numer: 2022/47/I/ST10/02453Czas trwania: 03.01.2024 – 02.01.2028URL: https://www.linkedin.com/in/sunimo-opus-3a37422b4/ Temat: FARMWISE – Future Agricultural Resource (...)
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/instytut-inzynierii-srodowiska/projekty
Numer oferty:  10/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów z pestek dyni Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów z pestek dyni. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla środowiska.  Zastosowanie oferowanej technologii: Wyprodukowana biomasa drożdży Y. lipolytica S-6 (szczep wyizolowany przez Twórców) na makuchach może (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-z-pestek-dyni
Oferta UPWr skierowana jest do przedsiębiorców, naukowców, instytucji badawczo-rozwojowych, administracji publicznej i jednostek samorządu terytorialnego. Zapraszamy do kontaktu z pracownikami Centrum Badawczo-Rozwojowego: ŻYWNOŚĆ dr inż. Joanna Wicińska, tel. +48 725 550 881, e-mail: joanna.wicinska@upwr.edu.pl WETERYNARIA  mgr inż. Anna Szczypka, tel. +48 609 655 566, e-mail: anna.szczypka@upwr.edu.pl OCHRONA ŚRODOWISKA, GOSPODARKA ODPADAMI, ROLNICTWO, OGRODNICTWO, HODOWLA ZWIERZĄT dr (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa
11 lutego 2016 roku w siedzibie Urzędu Miasta i Gminy Grabów nad Prosną podpisane zostało porozumienie o współpracy pomiędzy Wydziałem IKŚiG a Gminą
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/porozumienie-o-wspolpracy-grabow-2016-92.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/projekty/biotransformacje-uzyteczne-w-przemysle-farmaceutycznym-i-kosmetycznym-4.html

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-pawel-korzeniowski-16-01-2024-r--131.html

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-mateusz-sikora-04-04-2024-r--144.html

Rezultaty: 231 - 240 z 76 podstron

  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 76