Numer oferty: 06/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Receptura oraz technologia wytwarzania ciasta kruchego na bazie mąki gryczanej Opis rozwiązania: Ze względu na specyficzne cechy sensoryczne gryki i jej przetworów, nie jest ona chętnie wykorzystywana w produkcji wyrobów ciastkarskich. Podstawą niniejszego rozwiązania jest receptura oraz technologia wytwarzania ciasta kruchego na bazie mąki gryczanej o parametrach zbliżonych do tradycyjnego ciasta kruchego, ale o znacznie wyższym potencjale (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kruche-ciasto-z-maki-gryczanej
Numer oferty: 08/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów konopnych Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów konopnych. W Polsce istnieje kilkadziesiąt firm zajmujących się tłoczeniem oleju konopnego a, co za tym idzie, posiadających makuchy konopne do dalszego wykorzystania. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-konopnych
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.