Konkurs pn. „OZE w obiektywie studentów Inżynierii Środowiska” na najładniejszą fotografię z zakresu Odnawialnych Źródeł Energii został ogłoszony w dniu 23 czerwca 2019 r. przez Dyrektora Instytutu Inżynierii Środowiska dr hab. inż. Mirosława Wiatkowskiego, prof. UPWr
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/konkurs-oze-w-obiektywie-studentow-is-250.html
15-19 kwietnia 2015 roku, w Rogowie k. Łodzi ramach Baltic University Programme odbyła się studencka konferencja pod hasłem „Feeding the world without destroying the world: Can food production be(come) sustainable?”. Paweł Bogusz został wybrany reprezentantem studentów w radzie Baltic University Programme
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/baltic-university-spring-students-conference-2015-78.html
W tym odcinku podcastu „Mamy zielone pojęcie” dr Marta Weber-Siwirska i Weronika Marcol omawiają korzyści płynące z wdrażania w miastach zrównoważonych rozwiązań, takich jak zielone dachy czy ściany. Rozmawiają na temat źródeł tej inicjatywy i różnorodnych projektów w Polsce i Europie, a także o tym, jaką funkcję zielone dachy pełnią w przestrzeni miejskiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielone-dachy--zielone-sciany-ekstrawagancja-czy-rewolucja-4255.html
W najnowszym odcinku podcastu prof. Monika Michalczuk z Katedry Hodowli Zwierząt SGGW i dr Marta Kuźmińska-Bajor z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPWr omawiają wyzwania i innowacje w hodowli drobiu, w tym stosowanie antybiotyków, zastosowanie bakteriofagów i kwestie dobrostanu zwierząt. Dyskusja koncentruje się na dążeniu do odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji, podkreślając rolę wiedzy i świadomych wyborów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/hodowla-drobiu-antybiotyki--bakteriofagi--dobrostan-4262.html
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.