Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Nie każdy wie, że istnieje inna forma pracy magisterskiej, niż ta tradycyjna. Jedną z alternatyw jest napisanie artykułu naukowego. O swoim doświadczeniu z tą formą opowiadają Monika Siniawska, Kamila Koj i Martyna Rybak, absolwentki Technologii Żywności i Żywienia Człowieka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/praca-magisterska-w-formie-artykulu-to-mozliwe-4195.html
6 miesięcy przygotowań, 241 osób w pierwszym studenckim sztabie WOŚP we Wrocławiu, ponad 5,5 godziny liczenia i ponad 55 tys. zł na leczenie noworodków. Studenci Uniwersytetu Przyrodniczego zagrali w orkiestrze.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/sztab_wosp_na_upwr_studenci_zebrali_ponad_55_tys_zl-443.html
Doktorantka Szkoły Doktorskiej UPWr Malwina Mularczyk w ramach doktoratu planuje stworzyć suplement dla koni, który będzie miał właściwości zapobiegające insulinooporności, będącej podłożem syndromu metabolicznego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorantka-malwina-mularczyk-biotechnolozka-z-pasja-do-mikrobiologii-3785.html
Magnificencje, Ekscelencje,Wielce szanowne Panie, dostojni Panowie,Drodzy Przyjaciele, niedawno inaugurowaliśmy drugi rok kadencji obecnych władz Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, a już przychodzi nam cieszyć się wspaniałymi dniami Święta Nauki Wrocławskiej, w tym święta naszej uczelni. Święto jest tym donioślejsze, im mocniej towarzyszą mu szczególne doznania. Takim szczególnym doznaniem jest nadanie tytułu doktora honoris causa wybitnemu profesorowi i przyjacielowi naszego (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przemowienie-rektora-swieto-uniwersytetu-2017
Na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu powstało pięć nowych Wiodących Zespołów Badawczyc. Ich liderami są prof. Aleksandra Lis, prof. Aleksandra Pawlak, prof. Józef Sowiński, prof. Joanna Szyda i prof. Magdalena Szymura. Przewodniczącą Rady WZB została prof. Anna Chełmońska-Soyta, a jej zastępcą doktor honoris causa UPWr prof. Wolfgang Keller.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-nowe-wiodace-zespoly-badawcze-i-rade-wzb-4148.html
– Jeszcze nigdy w historii wydziału nie obchodziliśmy jednocześnie jubileuszu 45-lecia pracy naukowo-dydaktycznej aż pięciu profesorów – mówił otwierając uroczystość dziekan, prof. Bernard Kontny. – Jest to zatem nasze święto szczególne, które chcemy obchodzić niezwykle uroczyście
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz-65-lecia-wiksig-117.html
Gospodarka wodami opadowymi, odnawialne źródła energii, jak zbudować własny kompostownik na działce, ale też co kryje się pod hasłem „ubóstwo energetyczne” czy „adaptacja do zmian klimatu” – to tematy, jakie będą poruszane podczas dzisiejszego dnia Tygodnia Przyrodników.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tydzien-przyrodnikow-wtorek-3541.html
Warsztaty serowarskie, winiarskie i Slow Food, wybór najlepszych dolnośląskich serów i win, certyfikaty przyznane przez Zieloną Dolinę – V Święto sera i wina za nami. Gwiazdą spotkania był Robert Makłowicz, dziennikarz i krytyk kulinarny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/v_swieto_sera_i_wina_nagrodzono_najlepszych-319.html
w sprawie powołania Zespołu ds. Wdrożenia zasad Europejskiej Karty Naukowca i Kodeksu Postępowania przy rekrutacji pracowników naukowych na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2016-rok/zarzadzenie-nr-1042016-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-26-wrzesnia-2016-roku-104.html
Projekt „Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia”na liście rządowych projektów strategicznych. Decyzję podjęła Rada Monitorowania Portfela Projektów Strategicznych Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielona_dolina_na_liscie_rzadowych_projektow-132.html

Rezultaty: 551 - 560 z 60 podstron

  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 60