Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Prof. Joanna Szyda z Katedry Genetyki na Wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt o tym, dlaczego statystyka matematyczna jest ważna dla genetyków i o zaproszeniu wybitnego specjalisty w tej dziedzinie prof. Daniela Gianoli.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/statystyka_matematyczna_z_prof_gianola-397.html
Kiedyś ze słoniną, dzisiaj na słodko. Posypane cukrem pudrem, polane lukrem, nadziane powidłami, czekoladą lub budyniem. W tłusty czwartek podniebieniami Polaków rządzą pączki. Pączusie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/paczki_pampuchy_i_kreple-840.html
Pierwsze w Polsce studia podyplomowe z piwowarstwa Zajęcia prowadzą naukowcy i praktycy – specjaliści w zakresie technologii produkcji piwa, analizy instrumentalnej i sensorycznej, projektowania, ekonomii i prawa. Nasi absolwenci są piwowarami w najlepszych kraftowych browarach w całym kraju, można ich też spotkać na podium branżowych konkursów piwowarskich. cena: 5 800 zł czas trwania: 2 semestry weekendowe zjazdy (sobota – niedziela) październik 2023 r. – czerwiec 2024 r. (...)
https://centrumzasobow.upwr.edu.pl/studia-podyplomowe/technologia-piwowarstwa
Numer oferty:  01/2024  Nazwa rozwiązania:  Biologiczna metoda wytwarzania erytrytolu z glukozy przez unikatowy szczep drożdży Yarrowia lipolytica Wratislavia K1UV15 POTRZEBA RYNKOWA 1 gram erytrytolu ma zaledwie 0,2 do 0,4 kcal, podczas gdy cukier stołowy to aż 4 kcal na 1 gram produktu. Indeks glikemiczny erytrytolu jest równy zero. Zarówno Chiny, jak i Unia Europejska oficjalnie uznają go za „zeroenergetyczny” i bezpieczny dla zdrowia słodzik. Ponad 90% spożywanego erytrytolu nie jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/biologiczna-metoda-wytwarzania-erytrytolu-z-glukozy-przez-unikatowy-szczep-drozdzy-yarrowia-lipolytica-wratislavia-k1uv15
Profesor Alina Wieliczko i prof. Krzysztof Kubiak uhonorowani medalem „Merito de Wratislavia”. Super Diament dostał absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego Artur Salamon, który opatentował interaktywną laskę dla niewidomych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr-wyroznieni-przez-wroclaw-3964.html
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-2372023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-5-pazdziernika-2023-roku-243.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/power-upwr-20/akademia-zarzadzania-programami-europejskimi/dzial-wspolpracy-z-zagrani-1.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest zakup wyposażenia dla Centrum Produktu Regionalnego – Laboratorium procesowe produktów fermentowanych: wino i cydr w ramach projektu: „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu”
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-1282022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-2-wrzesnia-2022-roku-129.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest zakup wyposażenia dla Centrum Produktu Regionalnego – Laboratorium procesowego produktów fermentowanych: MINIBROWAR w ramach projektu „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu”
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-1412022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-23-wrzesnia-2022-roku-143.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem będzie zakup sprzętu do linii technologicznej produkcji wina i cydru dla Centrum Produktu Regionalnego w ramach projektu „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu” w 4 częściach
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-22023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-2-stycznia-2023-roku-2.html

Rezultaty: 551 - 560 z 66 podstron

  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 66