Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Warsztaty serowarskie, winiarskie i Slow Food, wybór najlepszych dolnośląskich serów i win, certyfikaty przyznane przez Zieloną Dolinę – V Święto sera i wina za nami. Gwiazdą spotkania był Robert Makłowicz, dziennikarz i krytyk kulinarny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/v_swieto_sera_i_wina_nagrodzono_najlepszych-319.html
Kilka tysięcy wrocławian przyjechało do Pawłowic na VI Święto sera i wina. Nie tylko mogli kupić sery i wina, ale też wysłuchać gawędy Katarzyny Bosackiej i kibicować uczestnikom studenckiego konkursu o tytuł mistrza kuchni, w którym walczono o Nagrodę Rektora.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy_na_vi_swiecie_sera_i_wina-114.html
Projekt „Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia”na liście rządowych projektów strategicznych. Decyzję podjęła Rada Monitorowania Portfela Projektów Strategicznych Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielona_dolina_na_liscie_rzadowych_projektow-132.html
W poszukiwaniu dowodów na wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia, zajrzeliśmy w kilka miejsc na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielkanoc_gora-586.html
Światowy Dzień Żywności obchodzony 16 października ma przypominać nie tylko decydentom, że ludzkość przez wieki borykała się z klęską głodu. Czy pokojowy Nobel przyznany Światowemu Programowi Żywności ONZ świadczy o tym, że poradziliśmy sobie z tym wyzwaniem?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/glod-i-zywnosc-dwie-strony-jednego-medalu-3390.html
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-2372023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-5-pazdziernika-2023-roku-243.html
w sprawie przygotowania roboczego projektu statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu celem przekazania Senackiej Komisji Statutowej do dalszego procedowania
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2018-rok/zarzadzenie-nr-1392018-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-9-listopada-2018-roku-140.html
Trzy nasze projekty otrzymały finansowanie w ramach konkursu PRELUDIUM BIS 3 ogłoszonego przez Narodowe Centrum Nauki. Dzięki niemu wyłonieni w ramach konkursu doktoranci Szkoły Doktorskiej UPWr wraz z promotorami będą prowadzić badania nad zdrowymi słodzikami, pozycjonowaniem multi-GNSS oraz wykorzystaniem połączonych technik emulgowania i suszenia owoców w celach prozdrowotnych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/preludium-bis-3-dla-naukowcow-upwr-3788.html
Profesor Aleksander Zakrzewski – urodził się w 1894 roku w Innsbrucku, zmarł w 1976 we Wrocławiu. Anatomopatolog, specjalista z zakresu weterynarii sądowej, jeden z wrocławskich pionierów. Skromny i uwielbiany przez współpracowników, dla których był nie tylko mistrzem, ale też przyjacielem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-zakrzewski--zagonczyk--pionier--naukowiec-3645.html
Magnificencje, Ekscelencje,  Wielce szanowne Panie, dostojni Panowie, Drodzy Przyjaciele, minęły trzy lata od rozpoczęcia naszej kadencji i podjęcia misji kierowania Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu. Na początku kadencji naszym ambitnym założeniem, a nawet trudno wyobrażalnym, był program dla Dolnego Śląska „Zielonej Doliny Żywności dla Zdrowia” jako czynnik wprowadzający nas do uniwersytetu trzeciej generacji (3G). Szczęście nam sprzyjało. Jak się okazało nasz uniwersytet w 2018 (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przemowienie-rektora-rok-akademicki-2019-2020

Rezultaty: 561 - 570 z 60 podstron

  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 60