Światowy Dzień Żywności obchodzony 16 października ma przypominać nie tylko decydentom, że ludzkość przez wieki borykała się z klęską głodu. Czy pokojowy Nobel przyznany Światowemu Programowi Żywności ONZ świadczy o tym, że poradziliśmy sobie z tym wyzwaniem?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/glod-i-zywnosc-dwie-strony-jednego-medalu-3390.html
Trzy nasze projekty otrzymały finansowanie w ramach konkursu PRELUDIUM BIS 3 ogłoszonego przez Narodowe Centrum Nauki. Dzięki niemu wyłonieni w ramach konkursu doktoranci Szkoły Doktorskiej UPWr wraz z promotorami będą prowadzić badania nad zdrowymi słodzikami, pozycjonowaniem multi-GNSS oraz wykorzystaniem połączonych technik emulgowania i suszenia owoców w celach prozdrowotnych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/preludium-bis-3-dla-naukowcow-upwr-3788.html
Profesor Aleksander Zakrzewski – urodził się w 1894 roku w Innsbrucku, zmarł w 1976 we Wrocławiu. Anatomopatolog, specjalista z zakresu weterynarii sądowej, jeden z wrocławskich pionierów. Skromny i uwielbiany przez współpracowników, dla których był nie tylko mistrzem, ale też przyjacielem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-zakrzewski--zagonczyk--pionier--naukowiec-3645.html
Magnificencje, Ekscelencje,
Wielce szanowne Panie, dostojni Panowie,
Drodzy Przyjaciele,
minęły trzy lata od rozpoczęcia naszej kadencji i podjęcia misji kierowania Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu. Na początku kadencji naszym ambitnym założeniem, a nawet trudno wyobrażalnym, był program dla Dolnego Śląska „Zielonej Doliny Żywności dla Zdrowia” jako czynnik wprowadzający nas do uniwersytetu trzeciej generacji (3G). Szczęście nam sprzyjało. Jak się okazało nasz uniwersytet w 2018 (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przemowienie-rektora-rok-akademicki-2019-2020
Akademickie poradnie udzielające porad psychologicznych działają na wielu polskich uczelniach. Ta na Uniwersytecie Przyrodniczym od 2020 roku, po ogłoszeniu pandemii koronawirusa i lockdownie, skupia się na wsparciu w rozwiązywaniu problemów studentów. 23 lutego obchodzimy Światowy Dzień Walki z Depresją. Według specjalistów, częstotliwość występowania zaburzeń psychicznych wśród studentów jest wyższa niż w populacji ogólnej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/depresja-nazwijmy-ja-po-imieniu-4005.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka, do roku akademickiego 2022/2023 "AGAT" MARCINIAK Sp.j. Sędzimirowice"Bastik" Sp. z o.o., Koźmin Wlkp."CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"Dar Ogrodu" Dariusz Jezierski, Brudzew"EISBERG" Spółka z o.o., Legnica"FDP PASZE" Sp. z o.o., Lasocice"Krzyś" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LES SECRETS DE DOMINIQUE", MEYRUEIS FRANCE"Masarnia" Bronisław Urbanowsi Bierutów"NORDIS" (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.