Kilkanaście parków, skwerów i terenów zieleni osiedlowej połączonych zielonymi korytarzami oraz liczne rozwiązania z zakresu zielonej i błękitnej infrastruktury, zwiększające odporność przestrzeni miejskiej na zmiany klimatu, to m.in. efekt polsko-norweskiego projektu, w którym parterem byli naukowcy UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielone-korytarze-miejskie--czyli-klimatyczne-przebudzenie-4337.html
Projekty doktoranów realizowane w INoGiOŚ:
Czynniki decydujące o degradacji biowęgla w glebie w kontekście możliwości wykorzystania węgla pirogenicznego jako narzędzia sekwestracji CO2 - mgr Magdalena Bednik, promotorzy: dr hab. E. Jamroz prof. UPWr i dr hab. A. Medyńska-Juraszek
Współczesna transformacja gleb czarnoziemnych w Polsce ze szczególnym uwzględnieniem właściwości i przemian materii organicznej - mgr Michał Dudek, promotorzy: dr hab. B. Łabaz prof. UPWr i dr hab. A. (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/nauka/projekty/projekty-doktorantow
Uroczysta inauguracja roku akademickiego z udziałem przedstawicieli wszystkich uczelni Wrocławia tradycyjnie odbyła się w Auli Leopoldyńskiej UWr. – Radość dzisiejszego dnia jest daleka od beztroski, bo mamy świadomość, że niełatwy rok przed nami – podkreślał w przemówieniu inauguracyjnym prof. Krystian Kiełb, przewodniczący KRUWiO.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/inauguracja-srodowiskowa-uczelni-wroclawia-za-nami-3891.html
SKŁAD RADY NAUKOWEJ DYSCYPLINY TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA od 01.07.2024 r.
A. Członkowie rady z tytułem profesora i stopniem doktora habilitowanego uprawnieni do głosowania we wszystkich sprawach, którzy spełniają warunki określone w § 21 i 129 Statutu UPWr:
1. Prof. dr hab. Agnieszka Kita – przewodnicząca
2 Dr hab. Anna Dąbrowska, profesor uczelni – z-ca przewodniczącej
3. Prof. dr hab. Mirosław (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/rady-dyscypliny/technologia-zywnosci-i-zywienia/sklad-rady-dyscypliny
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.