Interdyscyplinarne zespoły, współpraca z zagranicznymi ośrodkami, pozyskiwanie przez doktorantów środków na własne badania dotyczące między innymi żywności funkcjonalnej – Szkoła Doktorska na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu w dyscyplinie technologia żywności i żywienia daje nie tylko szansę własnego rozwoju, ale szuka też odpowiedzi na pytania ważne dla współczesnego świata.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miedzynarodowa-szkola-doktorska-upwr--technologia-zywnosci-i-zywienia-3577.html
Twórcy: Anna Rodziewicz, Wojciech Łaba, Justyna Sobolczyk
Data zgłoszenia: 13-06-2011
Nr zgłoszenia: P.395240
Data wydania decyzji: 14-10-2013
Nr patentu: 216731
Przedmiotem wynalazku jest sposób bioutylizacji pierza drobiowego, zwłaszcza kurzego, polegający na tym, że pierze o wilgotności 20-30% miesza się z dodatkami roślinnymi i pyłem węgla brunatnego o podobnej wilgotności jak pierze, w proporcji 0,8-1,2:1. Całość okresowo miesza się i napowietrza. Szczepionkę bakteryjną stosuje się w (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/sposob-bioutylizacji-pierza-drobiowego--zwlaszcza-kurzego
Numer oferty: 03/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Sposób wytwarzania gotowych klusek ziemniaczanych na bazie ziemniaków odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy, nadających się do przechowywania chłodniczego po zapakowaniu w folii termozgrzewalnej Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe dotyczą klusek otrzymywanych na bazie ziemniaków odmian o tradycyjnym, żółtym, kremowym lub białym (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-kluski-ziemniaczane
Numer oferty: 01/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Sposób wytwarzania suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, odpowiadającym użytemu surowcowi, nadającym się do wykorzystania w produkcji żywności lub potraw Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe w tym zakresie dotyczą suszy ziemniaczanych z ziemniaków ugotowanych oraz suszy z ziemniaka surowego, których barwa stabilizowana jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowy-susz-ziemniaczany
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.