Doktorzy HC

Doktorzy Honoris Causa promowani przez Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  • Prof. dr hab. Wincenty Pezacki (1995 r.) – Akademia Rolnicza w Poznaniu
  • Prof. dr hab. Adam Sroczyński (1995 r.) – Politechnika Łódzka
  • Prof. dr hab. Mieczysław Pałasiński (1998 r.) – Akademia Rolnicza w Krakowie
  • Prof. dr hab. Helena Oberman (2002 r.) – Politechnika Łódzka
  • Prof. dr hab. Antoni Polanowski (2005 r.) -Uniwersytet Wrocławski
  • Prof. dr hab. Wacław Leszczyński (2007 r.) – Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Prof. dr hab. Henryk Górecki (2007 r) – Politechnika Wrocławska
  • Prof. dr hab. Włodzimierz Bednarski (2009 r.) – Uniwersytet Warmińsko-Mazurski
  • Prof. dr hab. Jan Gawęcki (2012 r.) – Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Prof. dr hab. Włodzimierz Grajek (2014 r.) – Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Prof. dr hab. Bogusław Buszewski (2018) Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu